Дезинфекция

inside

Под дезинфекция или така нареченото обеззаразяване, разбираме убиването на най-малко 100 000 бактерии.

Дезинфекцията е дейност, която унищожава болестотворни и патогенни микроорганизми в среда, в която е имало инфекция или се подозира наличие на такава.

 

Обеззаразяването се извършва и с профилактична цел, най-често на обществени места, с трафик на много хора, здравни заведения, детски градини, училища, хотели – всички те с висок риск от възникване на патогенна среда.

Обработките тогава са регулярни, според необходимите изисквания, съобразени с риска на средата.

Наложително е да се Дезинфекцира при следните случаи:

  • След дератизация (премахване на гризачите). Плъховете и мишките са преносители на зарази и водят до ред вирусни, бактериални и паразитни заболявания. Именно заради това, след тяхното унищожаване е от изключително значение помощенията да се обработят с дезинфектанти.
  • При наводняване на жилища, складове, мазета, гаражи или всякакви постройки. Влагата е най-добрия приятел на разнообразни миркоорганизми като плесени, гъби, бактерии и др. След отводняването е наложителна професионална обработка с дезинфектант, преди помещенията да се използват отново.
  • При починали хора – дезинфекцията унищожава патогенните микроорганизми и спира развитието на епидемичния процес. Третират се всички повърхности в жилището и най-вече тези били в допир.
  • Дезинфекция на сервизни помещения – складове, мазета, килери, тавани и др., Желателно е да се обработват периодично с професионални дезинфектанти, като така се гарантира безопасна среда в дома, търговските и хранителните обекти.

Цени дезинфекция

Свържете се с нас

Бързо запитване